Austrija

Austrija je država u centralnoj Evropi koja se graniči sa Nemačkom i Češkom na severu, Slovačkom i Mađarskom na istoku, Slovenijom i Italijom na jugu, Švajcarskom i Lihtenštajnom na zapadu i nema izlaz na more. Glavni grad je Beč.
Austrija je zemlja netaknute prirode, bogate i jedinstvene kulturne baštine (Velika opera ili barokna crkva u nekoj zabačenoj dolini), ali i zemlja za uživanje u zelenim oazama koje su pogodne za rekreaciju. Sve ovo dopunjeno se lokalnim kulinarskim specijalitetima čini ovu zemlju vrednu posete. Najlepše je međutim proći celu Austriju i doživeti od svega po malo.
Austrija je zemlja u kojoj svaki kutak pretstavlja ukusan zalogaj. Ljubitelji opere, istorijskih znamentitosti i arhitekture, putuju naravno u Beč, ljubitelji klasične muzike u Salcburg, ljubitelji savremene umetnosti u “najkulturniji” austrijski grad Grac, a ko voli čista jezera i banje, odmara u prelepoj austrijskoj pokrajini Karintiji.
Austrijska skijališta imaju status najboljih u Evropi, jer ispunjavaju sve uslove: kvaliteni i raznovrsni hoteli, prirodni sneg koji mnogim drugim evropskim državama nedostaje, i ogroman broj uređenih skijaških staza po kojima je Austrija ispred svih.
Austrija je i zemlja planina i jezera. Austriju mnogi smatraju najlepšom državom centralne Evrope. Milione turista privlače lepote Beča, nacionalni parkovi, srednjovekovni dvorci i zamkovi, manastiri, živopisna alpska sela i jezera, kao i skijališta.